Hrvatska ne povlači ambasadora iz Srbije?

0
619

Nakon konsultacija predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i šefice diplomatije Marije Pejčinović Burić, odlučeno je da Zagreb neće ići u dalje zaoštravanje odnosa sa Beogradom, nakon što je ministar odbrane Damir Krstičević proglašen nepoželjnom osobom u Srbiji, nezvanično saznaje N1 u Vladi Hrvatske.

Kako navode, nema govora ni o povlačenju hrvatskog ambasadora iz Beograda.

Do tog zaključka je došlo, navodi N1, nakon današnjih konsultacija premijera i ministarke spoljnih poslova Hrvatske, ali i jučerašnjeg susreta Plenkovića s Kolindom Grabar Kitarović u Okučanima.

Ali, to ipak ne znači da će Hrvatska vlada ostati “dužna” Srbiji, jer, kako navodi N1, iz Vlade kažu da će odgovarati na provokacije i neistine, poput izjave Ivice Dačića da je Hrvatska bila na strani Hitlera.

Vlada Srbije je na sjednici prošle nedelje odlučila da hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević do daljeg nije dobrodošao u Srbiju, a to je, kako su poručili, mjera reciprociteta Beograda odnosno odgovor na notu Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Hrvatske o zabrani ulaska ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina u tu državu.

PODIJELI