Juventus potvrdio: Dibala napušta klub, dolaskom Vlahovića sve se promijenilo

0
532
Juventus' Paulo Dybala, right, celebrates with teammate Dusan Vlahovic after scoring the first goal of the game during the Italian Coppa Italia soccer match between Juventus and Sassuolo at the Allianz Stadium in Torino, Italy, Thursday, Feb. 10, 2022. (Fabio Ferrari/LaPresse via AP)

Izvršni direktor Juvenutsa Mauricio Arivabene potvrdio je da klub neće produžiti ugovor sa Paulom Dibalom koji ističe na kraju sezone!

Dibala će poslije sedam sezona biti slobodna u izboru nove sredine, iako je još u oktobru imao usmeni dogovor oko produžetka saradnje. Međutim, Arivabene je otkrio da se sve promijenilo dolaskom Dušana Vlahovića.

– Sa kupovinom Vlahovića u januaru, Dibalina pozicija više nije bila u centru projekta. Zato je ovakva odluka bila poželjna. Njegova sposobnost se nikada nije dovodila u pitanje, ali trebalo je razmisliti o dužini novog ugovora i finansijama – rekao je direktor Juventusa i dodao:

– Bilo bi jako za klub da mu ponudi neku nisku ponudu, ali to bi bilo nepoštovanje prema igraču. Odluka je donijeta u januaru i današnji sastanak sa Dibalom bio je prijateljski i pun poštovanja.

Argentinac se već povezuje sa Interom i da bi tamo mogao da nastavi karijeru, mada nije isključen transfer u Englesku ili Španiju gdje ga Barselona i Totenhem čekaju raširenih ruku.

Ove sezone, Dibala je dao 13 golova i imao šest asistencija na 29 mečeva, a na posljednjem protiv Salernitane pogodio je baš poslije dodavanja Vlahovića.

PODIJELI