Među uhapšenim “Pink Panterima” u Švajcarskoj i državljanin BiH

0
499

Četvorici pripadnika “Pink Pantera” propao je plan pljačke, jer su uhapšeni u Pregasonu, nadaleko od Lugana u Švajcarskoj, a među njima je i državljanin BiH.

Zanimljiv je multietnički karakter uhapšenih članova bande, jer se radi o 38-godišnjem državljaninu BiH, 41-godišnjem srpskom državljaninu i dvojici državljana Hrvatske starosti 37 i 39 godina.

Kako pišu švajcarski mediji, policija je zahvaljujući intenzivnoj razmjeni informacija u Luganu locirala, a ubrzo nakon toga i uhapsila četvorku, koje su agenti švajcarske policije pratili i shvatili da im je cilj pljačka zlatare.

Kako prenose mediji, dvojica naoružanih pljačkaša su blokirana na licu mjesta, a druga dvojica su neuspješno pokušala pobjeći motorima. Uhapšenu četvorku su agenti pratili putem videonadzora javnih površina. Nakon hapšenja kod njih je pronađen arsenal oružja, a na teret im se zasad stavlja pokušaj pljačke. Niko od njih ne živi u Švajcarskoj, već se pretpostavlja da su Švajcarsku stigli s ciljem da opljačkaju zlataru u središtu Lugana.

Policija će u istrazi pokušati utvrditi je li ova kriminalna ekipa povezana s još nekim razbojništvima.

Banda “Pink Panter” poznata je po krađama nakita iz draguljarnica i zlatara širom svijeta. Prošle godine na Regionalnom sudu u Kelnu počelo je suđenje trojici članova ove bande. Prvooptuženi u tom slučaju je 38-godišnji državljanin BiH, koji je prije nekoliko godina na spektakularan način pobjegao iz švajcarskog zatvora.

Radi se o Milanu Popariću iz Livna, koji je nakon filmskog bijega iz zatvora učestvovao u senzacionalnoj pljački  zlatare “Kartije” u Kanu, kada su odnijeli nakit i satove vrijednosti oko 17,5 miliona evra. Poparić je rođen u Kelnu, a do svoje 13. godine živio je kod Livna. Zbog velikog broja razbojništava i teških pljački u kojima je učestvovao 2007. godine bio je osuđen na devet godina zatvora. Prema podacima Interpola, kao član “Pink Pantera” aktivno je učestvovao u nekoliko krađa dijamanata.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here