Mektićeve uvredljive izjave o Vučiću loše za odnose u regionu

0
423
Potpredsjednik Vlade Srbije Zorana Mihajlović istakla je da su uvredljive izjave ministra bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragana Mektića povodom zdravstvenog stanja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića loše za odnose u regionu.

Ona je naglasila da javne funkcije povlače sa sobom i veću odgovornost za izgovorenu javnu riječ i da u izjavama nema mjesta sujeti, ličnim netrpeljivostima i mržnji.

“Dokle god neko koristi i najmanji povod da u regionu poseje mržnju i udalji ljude, nema bolje budućnosti ni za Bošnjake, ni za Hrvate, ni za Srbe. Bolju budućnost možemo graditi samo na pristojnosti i razumevanju”, rekla je Mihajlovićeva.

Zato, dodala je ona, Srbija teži da uvijek pokaže toleranciju i čini sve da se sačuva stabilnost regiona, prenosi RTS.

Nakon što je Vučić juče čestitao srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku na postignutom dogovoru u vezi sa imenovanjem predsjedavajućeg Savjeta ministara, Mektić je na svom “Tviter” nalogu objavio neprimjerene poruke predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Mektić je, između ostalog, na “Tviteru” poručio predsjedniku Srbije: “Idi, liječi se, kako su samo bila fina tri dana bez tebe”.

PODIJELI