Na Pantovčaku svirano “Bože pravde”, na kaputu “hrabrost”

0
493

Predsjednik Srbije stigao u Zagreb, odmah nakon slijetanja aviona na zagrebački aerodrom uputio se ka rezidenciji hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Vučića je na Pantovčaku dočekala hrvatska predsjednica, na čiji poziv je i doputovao u dvodnevnu posjetu Zagrebu, a priređen mu je i svečani doček, uz počasnu gardu vojske i intoniranje himne “Bože pravde”.

Susret je započeo uobičajenim protokolom za državne službenike. Zanimljiv je detalj da je na rukavu kaputa Kolinde Grabar Kitarović izvezeno “hrabrost”.

Nakon protokolarnog rukovanja ispred zgrade predsjedništva, Grabar Kitarovićeva i Vučić uputili su se na sastanak.

Sa Vučićem su u Zagreb otputovali i Zorana Mihajlović, potpredsjednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Jadranka Joksimović, ministarka za evropske integracije, Veljko Odalović, generalni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije i predsjednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije, Nemanja Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova, Ivica Kojić, šef Kabineta predsjednika, Tatjana Jović, spoljnopolitički savjetnik predsjednika Republike, i Suzana Vasiljević, savjetnica za medije predsednika Srbije.

I ministarke Zorana Mihajlović i Jadranka Joksimović na dočeku nosile šešire, što je mimo protokola.

(b92)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here