Najskuplji apartman u Hrvatskoj sada košta kao najjeftiniji prošle godine

0
618

Cijene iznajmljivanja apartmana i kuća za odmor na hrvatskoj obali Јadrana drastično su niže u odnosu na prošlu godinu, ali je potražnja još uvijek skromna, prenosi portal Indeks.

Koliko je prošle godine u predsezoni koštao najam najjeftinijeg apartmana na Јadranu – 40 evra, toliko ove godine košta najam najskupljeg, piše portal Indeks.

Cijene apartmana 2019. godine u predsezoni i nakon sezone kretale su se od 40 do 100 evra, dok su u sezoni bile od 60 do 200 evra.

Ove godine se od 25 do 40 evra kreću cijene apartmana u predsezoni, dok su u sezoni između 45 i 70 evra.

Indeks navodi da je cijelu kuću sa bazenom moguće iznajmiti za 114 evra po danu.

Iako su cijene znatno niže nego prošle godine, predsjednica Zajednice obiteljskog turizma Martina Nimac Kalcina kaže za Indeks da iznajmljivanje privatnog smještaja za sada ide jako loše.

– Neko se oslanja uglavnom na svoje stare goste, na one koji su već prije rezervisali pa su s njima stalno u kontaktu. No direktnih, novih rezervacija ima jako malo. I ono malo što ima većinom se odnosi na najam cijelih kuća za odmor – kaže Nimac Kalcina.

Smatra da će svi ostali veoma loše proći i da je pitanje koliko će uopšte imati gostiju.

– Zavisi kakva će biti situacija kad se potpuno otvore granice. Svi se nadaju da će sezona krenuti, no realnost je da je zasad situacija jako loša. Što se pak tiče domaćih gostiju, njima će se definitivno morati dati popusti te sniziti cijene najma – objašnjava je Nimac Kalcina.

/Agencije/RTRS/

PODIJELI