Nevrijeme stiglo u Hrvatsku, 2.500 munja za svega dva sata

0
283

Prvi kišni talas stigao je u Hrvatsku i prilično su jake padavine s grmljavinom na dijelu Jadrana, gdje je i vjetrovito.

Mogući su udari i do 90 km na sat, prvo južnjaka i juga, a poslijepodne i jugozapadnjaka, javlja meteorolog Tea Blažević.

Istramet javlja da je jutros oko 8 sati najjače nevrijeme bilo u Dalmaciji oko Šibenika. U posljednja 2 sata, javljaju, zabilježeno je gotovo 2.500 munja.

Zbog nevremena koje prijeti, upaljen je i meteoalarm.

Noćas će doći do ciklogeneze u Genovskom zaljevu, i ciklona će se u subotu naći nad Jadranom, a to znači još kiše i pljuskova, kao i grmljavine nad Jadranom.

Moguća je velika količina kiše, koja može uzrokovati bujične poplave. S obzirom na nestabilnu situaciju, mogu se formirati i pijavice.

Jače nevrijeme lokalno je moguće i na kopnu, gdje može biti grada. Naveče i u unutrašnjosti treba računati na dosta kiše u centralnim i sjevernim predjelima.

Večeras će prodrijeti i hladniji vazduh sa sjeverozapada Evrope, pa u noći na subotu i u subotu ujutro može zalepršati malo snijega na Velebitui Dinari, što bi bio prvi ovosezonski snijeg.

(N1 Hrvatska)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here