Novi detalji hapšenja sveštenika i vjeroučitelja

0
560

Sveštenik Milan Jordović (41), čije je hapšenje sa bivšim vjeroučiteljem i tranvestitom Zoranom Marinkovićem (43) zbog šverca 27 kg skanka šokiralo javnost, sudeći po podacima iz istrage, vodio je dvostruki život.

Naime, iako u Požegi važi za uzornog sveštenika, supruga i oca maloljetnog sina, za kojim su parohijani plakali kada je napustio prethodnu službu, ispostavilo se da Milan ima i potpuno drugo lice.

– Istraga je došlo do podataka da je pop vodio prilično sladak i buran život. Sa jedne strane je bio uzoran građanin, svešteno lice kome su ljudi vjerovali, međutim, istovremeno je imao nekoliko ljubavnih veza. U vezi je bio sa svojim saučesnikom Marinkovićem, koji je volio da nosi žensku odjeću, ail i sa jednom ženom iz Požege. Postoje indicije da se viđao sa više žena. Neki mještani su posvjedočili da se kod njih raspitivao o njihovim komšinicama i poznanicama – kaže izvor iz istrage, a piše Telegraf.

Pored posla u crkvi, pop Jordović se bavio gajenjem pilića i voća, a izgleda da je sve to bio paravan za nabavku i prodaju droge.

– Policija u ovom trenutku pokušava da otkrije kome je tovar od 27 kg skanka bio namijenjen. Vjeroučitelj Marinković, koja je policija zajedno sa popom Milanom uhapsila u utorak uveče u Mrčajevcima, navodno je priznao krivično djelo koje mu se stavlja na teret. Njemu je kao Jordoviću određen pritvor u trajanju od 30 dana – kaže izvor iz istrage.

Komšija popa Milana koji je želio da ostane anoniman, kaže da većina mještana i dalje ne vjeruje u ono što se dogodilo.

– Mi mislimo da je popa Milana neko iskoristio i natjerao na ovo. Ako je kriv, neka odsluži kaznu, ali ne vjerujemo da je sposoban da trguje drogom. On je dobar i vrijedan čovjek, ima suprugu i dijete, i ne bi to samovoljno uradio zbog svoje porodice.

Pritom, uopšte ne živi lukzusnim životom, već u nedovršenoj kući, a nema ni visoke prihode – rekao je jedan od komšija uhapšenog popa.

Sveštenik Milan i vjeroučitelj Zoran su navodno uhapšeni po dojavi policije iz Albanije, prenosi Informer. Albanska policija je navodno obavijestila MUP Srbije da Jordović i Marinković često dolaze u tu zemlju da nabave drogu, pa je svešteniku i vjeroučitelju tranvestitu u utorak u Mrčajevcima napravljena zasijeda.

Izvor iz istrage kaže da je albanska policija prije nekoliko mjeseci dojavila srpskoj policiji da Jordović i Marinković tamo nabavljaju velike količine modifikovane marihuane “skank”.

– Utvrđeno je da su Jordović i Marinković u posljednje dvije godine više puta išli u tu zemlju. Inspektori su nakon dojave počeli da ih prate i brzo je prikupljeno dovoljno dokaza da ova dvojica švercuju drogu – kaže izvor Informera.

Sumnja se da droga možda vodi porijeklo i sa Kosova, a narkotici su potom krijumčareni u Srbiju, gdje su bili namijenjeni za dalju preprodaju, prenosi Srpski Telegraf.

Što se Marinkovića tiče, on je tri godine radio kao vjeroučitelj u OŠ “Petar Leković” u Požegi i niko od tadašnjih kolega nije imao nijednu zamjerku na njegovo ponašanje, iako su svi primjećivali da je veoma nježan i feminiziran.

Međutim, Mirjana Anđelić, školski psiholog u toj školi, kaže da je Zoran prije dvije godine ostao bez fonda časova, jer su se đaci više opredjeljivali za građansko vaspitanje, umjesto za veronauku.

– Kao vjeroučitelj, Zoran je radio po blagoslovu vladike, uprkos tome što nije imao završen bogoslovski fakultet. Bio je omiljen među djecom i kolegama, i nikada nije napravio nikakav ispad koji bi mogao da ukaže na ovo o čemu sada slušamo i čitamo – kazala je za Informer Anđelićeva.

(Telegraf, Informer)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here