Novi incident na Hrvatskom primorju: Na Hvaru pretučeni turisti

0
372
Grupu od petoro turista brutalno je napalo obezbjeđenje poznatog noćnog kluba “Karpe diem bič”, koji se nalazi na Paklenim ostrvima pored Hvara.

Zagreb – Hrvatski portali pišu o novom napadu na strane turiste u Dalmaciji tokom kog su pretučeni Austrijanci, uz podsjećanje na niz nedavnih napada na turiste u Splitu i Zadru, te na srpske turističke radnike. Grupu od petoro turista, od kojih je četvoro iz Austrije, a jedna hrvatska državljanka, brutalno je napalo obezbjeđenje poznatog noćnog kluba “Karpe diem bič”, koji se nalazi na Paklenim ostrvima pored Hvara.

Austrijski državljanin (34) stigao je sa prijateljima u noćni provod i na ulazu u klub rečeno im je da je od pola četiri ulaz slobodan. Kada su pokušali da uđu u navedeno vrijeme, obezbjeđenje je od njih tražilo sve više novca, što je na kraju dovelo do žestokih batina, nakon kojih su austrijski državljani pobjegli na brod, a neki su završili kod doktora.

Prethodno je u Zadru napadnuta grupa turista iz Holandije, a jedan od napadača koristio je čak teleskopsku palicu. Jedan od napadnutih je Holanđanin porijeklom iz BiH i uvjeren je da su i njih napali radnici obezbjeđenja. Prethodno im je zaprijećeno da “pričaju tiše i idu kući”. Nakon verbalne prepirke, jedan od napadača je iz džepa izvukao teleskopsku palicu i krenuo na turiste, pa je došlo do fizičkog obračuna nakon kojeg je intervenisala policija.

U Splitu su nedavno brutalno napadnuti tamnoputi turisti iz Francuske. Huligani u crnim majicama turistima su vikali da su majmuni i trčali za njima. Prolaznici su vidjeli “dečka crne boje kože kako sa društvom trči, a za njima desetak momaka u crnim majicama”. Momci u crnim majicama skočili su na dva mlađa stranca crne boje kože i gađali ih flašama. Stigli su ih i udarali rukama, nogama, čime god su stigli, “isprebijali su ih na mrtvo ime”, naveli su svjedoci ovog događaja za hrvatske medije. Portali skreću pažnju da je veoma povećan broj incidenata prema licima druge nacionalnosti, druge boje kože ili drugog državljanstva./Agencije/.

PODIJELI