Olujni vjetar i snježna mećava u Hrvatskoj

0
383

Hrvatski auto-klub /HAK/ apeluje da vozači u Hrvatskoj zbog izrazito loših vremenskih prilika – olujnog vjetra i snježne mećava odgode putovanja iz unutrašnjosti zemlje prema Dalmaciji i obrnuto.

Zbog teške saobraćajne nesreće na putu Sveti Rok /A1/ – Gračac saobraćaju samo putnička vozila, a zbog prevrnutog teretnog vozila na Jadranskoj magistrali kod mjesta Starigrad zatvorena je jedna kolovozna traka, navode iz HAK-a.

Za saobraćaj su zbog olujnog vjetra zatvoreni putevi Sveti Rok i Posedarje, Maslenica-Zaton Obrovački, Gračac-Knin, Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene.

U većini krajeva u Hrvatskoj, kako se navodi, kolovozi su mokri i klizavi, a zbog niske temperature moguća je poledica, posebno na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti.

Iz HAK-a upozoravaju vozače da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na putu i da ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog srušenih i prepriječenih stabala na putu, vozi se otežano na dionici Jadranske magistrale između Biograda i Pakoštana, a zbog odrona na Jadranskoj magistrali u mjestu Plas vozi se uz ograničenje brzine uz regulaciju semaforima.

Prema podacima meteorologa, jedna mjerna stanica u blizini Senja popodne je zabilježila udar bure od 170 kilometara na čas.

Očekuje se da će bura nastaviti da jača i da bi tokom noći orkanski udari mogli biti na velikom dijelu obale, a u nekim gradovima Dalmacije mogu biti i preko 130 kilometara na čas.

(Srna, foto hak.hr)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here