Olujni vjetar pravio haos po Zagrebu: Vatrogasci bez predaha čitav dan VIDEO

0
217
Nema kvarta u Zagrebu u kojem danas, zbog posljedica vjetra koji hara metropolom gotovo cijeli dan, nisu intervenisali zagrebački vatrogasci.

Od novozagrebačkih naselja Travnog, Utrina i Savskog Gaja, preko Savice, Knežije, Trešnjevke i centra pa sve do Vrapča, Podsuseda i Črnomerca te Granešine i Bukovca zabilježeno je preko 20 intervencija.

Zbog jakog vjetra koji je porušio stabla, vatrogasci su imali najviše intervencija. Ali, osim uklanjanja stabala s saobraćajnica koji su ometali saobraćaj, kao i prolaznike u pješačkoj zoni, a jedno stablo je čak palo i na dječji tobogan ali srećom bez posljedica, vatrogasci su tokom proteklih pet sati skidali i odvaljene crijepove s krovova te fasade s objekata.

Ali, neki od potrganih crijepova još su i dalje opasnost s obzirom na vjetar praćen kišom koji neumorno duva pa vatrogasci ne uspijevaju odraditi posao.

Nema kvarta u Zagrebu u kojem danas, zbog posljedica vjetra koji hara metropolom gotovo cijeli dan, nisu intervenirali zagrebački vatrogasci.

Zeljko Puhovski/CROPIX

Uklanjali su i potrgane tende, ali i antene koje su “prijetile” prolaznicima, a gasili su i požar kontejnera za smeće, kao i napuštenih objekata. U cijelom tom vjetrovitom metežu vatrogasci su pružili intervenciju i stanarima na Malešnici te u novozagrebačkom naselju Utrine, a kojima su otvarali vrata stanova, odnosno balkona koje je zalupio vjetar.

Jak vjetar duvao je i u Karlovcu gdje je iščupao ogromno stablo koje je zatim palo na parkirane automobile. Jedno je vozilo manje, dok su druga dva prilično uništena, javlja KAportal.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here