Petrinja se opet tresla, tokom noći i jutra dva slabija zemljotresa

0
373

Na području Petrinje, koju su juče pogodila tri jaka i više slabijih zemljotresa, i noćas je bilo nekoliko manjih potresa.

“Nije prošla baš najbolje noć, bilo je još nekoliko potresa koje smo osjetili u Petrinji, noćas i jutros”, rekao je gradonačelnik Petrinje za Hrvatski radio.

Jutros oko 7 sati potres snage 2,5 stepeni po Rihteru pogodio je Petrinju, epicentar je prema EMSC bio na dubini od 1 kilometra, 21 kilometar od Siska i 43 kilometara od Zagreba.

U 1.19 stanovnici su osetili nešto jači potres jačine 3 stepena po Rihteru, sa epicentrom na dubini od 2 kilometara, 15 kilometara od Siska.

Oštećene kuće, najviše krovovi i dimnjaci, ali i brojne pukotine na privrednim i stambenim objektima, posledice su potresa koji su juče ujutro pogodili Sisak, Petrinju i druga naselja u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Na području Petrinje juče u 6.28 sati zabiležen je snažan potres jačine 5 stepeni po Rihteru. Naknadno su u 7.49 i 7.51 registrovana još dva potresa od 4.7 i 4.1 po Rihteru, s epicentrom 5 kilometara jugoistočno od Petrinje.

Nije bilo ljudskih žrtava, ali je pričinjena materijalna šteta.

/Tanjug/Glas Srpske/

PODIJELI