Plenković umjesto odgovora novinarki rekao da je slatka

0
280

Premijer Andrej Plenković umjesto odgovora na pitanje novinarke RTL Damire Gregoret o novom skandalu koji potresa HDZ, uzvratio da je slatka.

Plenković je juče nakon sastanka u HDZ-u, na kojem se raspravljalo o novoj velikoj aferi njegova zamjenika, a nakon toga je odgovarao na pitanja novinara.

Portal Index.hr prenosi da kako to, navodi se, uvek biva kada je Plenković nervozan, krajnje neprimjereno je odgovorio na pitanje novinarke RTL.

Prema policijskim dokumentima, naime, Plenkovićev zamenik u HDZ-u, Vaso Brkić, je kriminalcima dojavljivao informacije da su pod policijskim nadzorom.

Novinarka Gregoret je Plenkovića pitala da li mu je sve to normalno i uobičajeno, na šta je usledio odgovor: “Slatki ste, Damira.”

Takav premijerov “odgovor” izazvao je nemalo negodovanje po društvenim mrežama, a dio korisnika je ponašanje premijera nazvao seksističkim.

Komentarišući Plenkovićevo, kako navodi Index, bahato ponašanje, novinarka Gregoret je rekla da je odgovor premjera “potpuno neprimjeren i šokantan”, te da najviše govori o onome ko ga izgovorio.

“U ovom slučaju radi se o premijeru, koji tako nešto sebi baš nikada ne bi smio da dozvoli. Problem je što takvi komentari žene, koje su i dalje u neravnopravnom položaju, mogu dodatno obeshrabriti. Mene svakako ne. I dalje ću, u svakoj prilici, postavljati sva važna, samo ne slatka pitanja”, rekla je Gregoret za Index.

(Tanjug)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here