Vučić: Srbija sledeće godine ekonomski najjača u regionu

0
244

Srbija će početkom sljedeće godine biti zemlja sa najboljim ekonomskim položajem na zapadnom Balkanu, nakon ubjedljivo najteže situacije u kojoj se nalazila prije pet godina, saglasili su se danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Džejms Ruf.

Ruf je naglasio da su fiskalni rezultati Srbije veoma dobri, zahvaljujući teškim reformama sprovedenim u prethodnom periodu, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

On je posebno pohvalio uspješno sprovedene tendere za privatizaciju Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB) i strateško partnerstvo u Rudarsko-topioničarskom basenu “Bor”, ali je istakao i da još postoje problemi i izazovi u sektoru hemijske industrije (Petrohemija), navedeno je u saopštenju.

Ruf je naglasio da u reformi Poreske uprave i poreske administracije već postoje pozitivne promjene, ali da je neophodno nastaviti rad na reformi.

Vučić je zahvalio za izuzetnu podršku MMF-a i istakao da bi Srbija bez ovog fonda teško izašla iz krize u kojoj se nalazila prije pet godina.

Na sastanku je rečeno da MMF insistira na reformi sistema plata u državnoj upravi i dogovoreno je da će biti uloženi zajednički napori na sprovođenju te reforme.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here