Počela je borba za prevlast: Vojnici Velje Nevolje zaratili među sobom

0
250

Počela je borba za prevlast među članovima kriminalne grupe Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja. Zasad su pucnjave, ranjavanja i obračuni učestali u Pančevu, gdje je Belivuk minulih godina često boravio i napravio kriminalnu bazu.

Proteklu nedjelju u Pančevu su obilježile tuče i pucnjava na koje žitelji ovog grada nisu navikli. Ti događaji nisu slučajnost, jer je upravo iz Pančeva dio ekipe Belivuka i njegove desne ruke, Marka Miljkovića Mesara.

Izvor Blica blizak istrazi kaže da borba za teritoriju koju su držali Belivuk i Miljković intezivno traje već nekoliko mjeseci, ali da posljednjih dana dobija novi oblik.

– Pristalice Velje Nevolje su se podijelile i sada bukvalno nasrću jedni na druge – kaže izvor Blica.

“Pao i povrijedio se”

Najprije je 6. februara usred bijela dana izbila žestoka tuča ispred kafića “Kula”. Svi učesnici tuče su saradnici Velje Nevolje.

Inače u ovom objektu, za koji se nezvanično tvrdi da je Belivukov, svakodnevno se i dalje okupljaju “Principi”, odnosno niže rangirani članovi njegove kriminalne grupe.

Izvor iz istrage otkriva da je malo nedostajalo da tokom tuče bude upotrebljeno i vatreno oružje. Policija je reagovala i na mjestu incidenta zatečen je povrijeđeni M. B, koji je tvrdio da se nije tukao, već da je “pao i povrijedio se”.

Policija je, između ostalih, saslušala i Predraga Jankovića Peska, koji je bio na mjestu tuče, ali za koga se tvrdi da je, navodno, razdvajao zaraćene strane. I upravo je Pesko upucan dva dana kasnije kod kafane “Mali raj”, na putu od Beograda ka Pančevu.

Prema saznanjima Pesko je ranjen u petu i koljeno

– Pesko Janković je jedan od članova grupe koji je imao bliži odnos sa Belivukom i Miljkovićem. On je prošle godine privođen upravo zbog veza s njima dvojicom – kaže izvor.

Kako se saznaje, na Peska je pucao D. S. (ime poznato redakciji Blica), s kim je u stalnom sukobu od prošle godine, praktično od kako je uhapšen Belivuk.

Bombaški napad, pa racija

Poslije ovog ranjavanja su zapaljena dva automobila, a po Pančevu kruže nezvanične informacije da je ovo nastavak rata među vojnicima Velje Nevolje.

Posljednji u nizu događaja, o kojem još nisu poznati svi detalji – osim da je osumnjičeni S. B. (33) uhapšen – bilo je sinoćno bacanje bombe na jedan ugostiteljski objekat u centru Pančeva.

Uslijedila je današnja policijska akcija na više lokacija, u kojoj je oduzeto osam automobila, 11.680 evra i 250.500 dinara, tri pancira, devet mobilnih telefona, dvije bejzbol palice, malokalibarska puška, revolver i vazdušna puška, kao i 165 grama marihuane i manja količina ekstazija, kao i dvije vagice za precizno mjerenje.

Vjeruje se da je minulih godina Velja Nevolja stvorio bazu u Pančevu. Poslije njegovog hapšenja su se pojavile informacije da je u tom gradu imao brojnu ekipu, koja je djelovala pod okriljem navijačke grupe, da je planirao da uđe u posao sa nekretninama i da je postao vlasnik lokalnog FK Dinamo, piše Blic.

PODIJELI