Počela nova runda pregovora u Briselu

0
640

Sastankom visokog predstavnika za spoljnu politiku i bezbjednost EU Federike Mogerini sa prištinskom delegacijom, u Briselu je jutros počela nova runda razgovora u okviru dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje Evropske unije /EU/.

U delegaciji Prištine su predsjednik privremenih institucija na Kosovu i Metohiji Hašim Tači, premijer Ramuš Haradinaj, predsjednik skupštine Kadri Veselji i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli, javila je Radio-televizija Srbije.

Nakon sastanka sa delegacijom Prištine, Mogerinijeva će se odvojeno sastati sa delegacijom Beograda, koju predvodi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je u Brisel stigao juče.

Poslije odvojenih sastanaka uslijediće intenzivni razgovori u različitim formatima, a prema nekim najavama, sastanci bi trebalo da se završe tokom popodneva.

Prethodni susret Vučića i Tačija u okviru dijaloga u Briselu održan je prije više od tri sedmice.

Mogerinijeva je najavila da će se razgovarati o dosadašnjem napretku u razgovorima o sporazumu o sveobuhvatnoj normalizaciji i o sljedećim koracima, da bi se osiguralo da dvije strane nastave razgovore pojačanim tempom.

(Srna)

PODIJELI