Pojavile se prve fotografije hapšenja Đurića, čuli se pucnji, Vučić sa Putinom o KiM

0
466

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić i njegov saradnik Željko Jović uhapšeni su u Kosovskoj Mitrovici.

Prilikom akcije kosovske policije Jović se pokušao oduprijeti, pa je teško povrijeđen. Osim njega teže su povrijeđeni i Nenad Rikalo Zoran Todić, Ivan Milojević i Nebojša Milanović, javljaju kosovski mediji.

Tanjugu je potvrđeno da se Đurić nalazi u prostorijama kosovske policije

Na društvenim mrežama pojavila se prva fotografija privođenja, na kojoj se vidi Marko Đurić u, kako se navodi, blindiranom vozilu kosovske policije.

Đurić i Jović su uhapšeni u sali Mitrovačkog dvora, gdje su upravo bili počeli razgovor u okviru unutrašnjeg dijaloga o KiM. Kako su građani Mitrovice pokušali da spriječe ulaz u zgradu, kosovska policija bacila je šok bombe.

U mjestu Rudare, između Zvečana i Kosovske Mitrovice, Srbi su, poslije privođenja Ðurića i Jovića, postavili dva kamiona, i tako blokirali magistralni put.

Iz Mitrovice se čuju sirene, a građani se okupljaju na improvizovanoj barikadi.

Na istom mestu Srbi su digli barikade i pre šest godina, kada su sprečili upad specijalnih jedinica na sever Kosova.

RTS javlja da se čuju sirene za uzbunu, a da su u jednom dijelu grada odjekivali pucnji.

U toku je razgovor predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom o situaciji na Kosovu i Metohiji, prenose “Večernje Novosti”.

Nakon toga su ušli i odveli Ðurića. Prilikom akcije kosovski policajci su pretukli snimatelja Radio-televizije Srbije Vladimira Đurića.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je za večeras u 19.30 sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost.

Sjednica Savjeta, prema nezvaničnim sasznanjima, prethodno je bila zakazana za sutra.

Naime Ðurić je, zajedno sa generalnim sekretarom Kabineta predsjednika Srbije Nikolom Selakovićem, stigao u sjevernu Kosovsku Mitrovicu negdje oko 17.00 časova, kako bi učestvovao u razgovoru u okviru unutrašnjeg dijaloga.

Ranije je iz Prištine bilo saopšteno da im je zabranjen ulazak na teritoriju Kosova i Metohije, zbog izjava kojima, tvrdi Priština, unose nestabilnost u situaciju na sjeveru pokrajine.

Predsjednik Srbije je na tu vijest prošle sedmice rekao da će Ðurić i Selaković svakako biti u Mitrovici, kao što je planirano. Njih dvojicu ispred Mitrovačkog dvora je dočekao gradonačelnik Goran Rakić.

agencije

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here