Policija ima informacije o vlasniku automobila korištenog u atentatu

0
903

Kosovska policija ima informaciju o vlasniku automobila kojim je pobjeglo lice koje je jutros izvršilo atentat na predsjednika Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića, rekao je direktor Kosovske policijske službe Špend Mađuni.

“Imamo dovoljno informacija da pronađeno vlasnika automobila”, rekao je Mađuni, koji nije želio da saopšti više detalja da, kako kaže, ne bi ugrozio istragu koja se intenzivno vodi.

On je na vanrednoj konferenciji za novinare u Prištini rekao da automobil nije imao registarske tablice, ali da je policija uspjela da dobije informacije potrebne za utvrđivanje porijekla vozila i identifikuje njegovog vlasnika.

Šef operative Kosovske policijske službe za region Sjever Kosova Željko Bojić izjavio je ranije danas da su na mjestu ubistva Ivanovića pronađeni dokazi koji će policiji pomoći u rasvjetljavanju slučaja.

U Kosovskoj Mitrovici je situacija mirna, a veliki broj građana prislužuje svijeće na mjestu ubistva i odaje počast jednom od najuticajnijih Srba sa sjevera Kosova.

Kovčeg sa posmrtnim ostacima Olivera Ivanovića, nakon obdukcije, prevezen je u sjedište Građanske inicijative u Kosovskoj Mitrovici, odakle će sutra biti otpremljen u Beograd, gdje će biti obavljena sahrana na Novom groblju.

Lider Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Oliver Ivanović podlegao je povredama nakon što je na njega jutros pucano u Kosovskoj Mitrovici.

Nalazi obdukcije su pokazali da je Ivanović pogođen sa šest metaka iz pištolja “duga devetka”.

srna

PODIJELI