Policija u Prijepolju u potrazi za Sanjinom Sefićem

0
1133
??????????????????????????????????????????????????????????
 

Sanjin Sefić, osumnjičeni za izazivanje saobraćajne nesreće u Sarajevu u kojoj su živote izgubile dvije studentkinje, pobjegao je rano jučer iz Bosne i Hercegovine nakon što ih je pregazio.

On je prešao granicu BiH i Srbije jučer u 6:36 sati te se uputio u nepoznatom pravcu. Granicu je prešao na Graničnom prelazu Uvac, a sve policijske agencije u našoj zemlji uključile su se u potragu za njim.

Prijepolje se nalazi 30-ak kilometara od GP Uvac pa su iz televizije N1 kontaktirali PU Prijepolje kako bi saznali da li su tamo upoznati sa slučajem pogibije dvije studentkinje, Edite Malkoč i Selme Agić, kao i bijega Sanjina Sefića iz BiH. Iz Policijske uprave Prijepolje je potvrđeno da su upoznati sa svim navedenim.

“Upoznati smo o tom licu i slučaju i na terenu su pripadnici policije. Traži se to lice”, kazali su za N1 iz PU Prijepolje.

Podsjetimo, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak, život su izgubile 20-godišnja Edita Malkoč iz Bosanske Krupe i 21-godišnja Selma Agić iz Bugojna.

One su u 21:40 sati prelazile pješački prelaz kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu kada ih je pri velikoj brzini automobilom udario osumnjičeni Sefić koji je od ranije poznat pravosudnim organima.

Selma Agić je preminula na mjestu događaja dok je Edita Malkoč preminula nekoliko sati kasnije od zadobijenih povreda.

Građani Sarajeva su sinoć organizovali mirne proteste ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu, Vlade Kantona Sarajevo te MUP-a KS i tražili ostavke zvaničnika ove institucije.

PODIJELI