Potvrda sa VMA: Sergeju Trifunoviću pronađen kokain u krvi

0
517
Sergeju Trifunoviću, lideru Pokreta slobodnih građana (PSG), definitivno je pronađen kokain u krvi tokom analize urađene nakon saobraćajne nesreće u kojoj je poznati glumac udario u autobus GSP i potom pobjegao sa lica mjesta. To je nezvanično potvrđeno na Vojno-medicinskoj akademiji (VMA), gdje su urađene analize.

Trifunović je, inače, tek nakon tri sata od udesa otišao u policijsku stanicu u Savskoj ulici i, kako je objavio na društvenim mrežama, alko-test je pokazao da je imao nula procenata alkohola. Kasnija analiza krvi na VMA je, međutim, pokazala da je u krvi imao tragova kokaina.

Nameće se zato pitanje – da li će biti reakcije nadležnih državnih organa imajući u vidu da je ugrozio sigurnost i bezbjednost građana jer je vozio pod dejstvom kokaina i izazvao udes.

Podsjetimo, Trifunović je tad svojim “reno meganom” prešao u desnu, zaustavnu, traku i potom udario u zadnji lijevi dio autobusa na novobeogradskom Bulevaru Mihajla Pupina, u blizini benzinske pumpe “Dejton”. Bijeg sa lica mjesta pokušao je da opravda navodima na Tviteru “da nije sačekao policiju jer je morao da ide kući da otključa majstorima vrata i nahrani mačke”, kao i da je rekao vozaču autobusa da će se potom vratiti.

Zbog napuštanja lica mjesta Trifunoviću prijeti novčana kazna, ali i zabrana upravljanja vozilom. Zakon propisuje da su kazne za ovo prekršajno djelo od 20.000 do 40.000 dinara, plus šest kaznenih poena i šest mjeseci zabrane upravljanja vozilom. Takođe, osiguranje će ga teretiti za pravljenje štete na autobusu.

PODIJELI