Potvrđeni prvi slučajevi omikrona u Crnoj Gori

0
218
Crnogorski epidemiolozi potvrdili su u četvrtak prvih pet slučajeva zaraze omikron varijantom koronavirusa u Crnoj Gori.
“Crna Gora tako se pridružila popisu država u kojima je registrirana ova visoko zarazna varijanta”, saopšteno je iz crnogorskog Instituta za javno zdravlje te je istaknuto da su sve osobe kod kojih je potvrđen omikron dobrog općeg zdravstvenog stanja, s blagim simptomima.
“Epidemiološke službe prate i provode identifikaciju visokorizičnih kontakata zaraženih osoba“, navode crnogorski epidemiolozi. Prva sumnja na pojavu omikron varijante u Crnoj Gori javila se početkom prosinca u obitelji čiji je član doputovao iz Južnoafričke Republike.
U Crnoj Gori posljednjih sedmica pada broj zaraženih, ali su na snazi i dalje epidemiološke mjere koje predviđaju obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru.
Za ulazak u ugostiteljske objekte, teretane i igraonice obavezne su covid potvrde. Također, zdravstvene vlasti zabranile su održavanje dočeka Nove godine na trgovima kako bi spriječile dalje širenje koronavirusa, prenosi Hina.
tuzlanski.ba
PODIJELI