“RANE NE MOGU DA ZACIJELE” Prošlo 20 godina od NATO agresije, u ČAST ŽRTVAMA položeni vijenci

0
556

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović položio je danas vijenac na Spomenik žrtvama rata i braniocima otadžbine 1990-1999, povodom Dana sjećanja na žrtve NATO bombardovanja 1999. godine.

Mladenović je istakao da je 20 godina od NATO agresije brzo prošlo, ali da rane koje su ostale ne mogu da zacijele nikada.

On je podsjetio da je 78 dana trajala agresija na jednu slobodnu, suverenu zemlju bez odobrenja Savjeta bezbjednosti i Ujedinjenih nacija.

– Akcija koju su nazvali “Milosrdni anđeo” izazvala je smrt više od 2.500 ljudi, među kojima je bilo i osamdesetoro djece. Ne smijemo da zaboravimo ni jedan život koji je izgubljen tokom NATO agresije, jer su oni dati za slobodu naše zemlje i naroda – ukazao je Mladenović, na Savskom trgu u Beogradu.

On je dodao da je upravo ta akcija i agresija sprovedena da se Srbiji oduzme Kosovo i Metohija.

– Upravo sjećajući se svega što je bilo prije 20 godina, ne smijemo da se predamo i na taj način dozvolimo da žrtve koje su stradale za slobodu Srbije, kao i Kosova i Metohije unutar Srbije budu uzalud bačene. Gađani su mostovi, škole, bolnice, javni objekti i pijace. Gađani su i ljudi koji su bili na tim mjestima tokom Vaskrsa i drugih velikih praznika – podsjetio je Mladenović.

Vijence na Savskom trgu su položili i predstavnici udruženja koja neguju sjećenja na ratove i žrtve ratova devedestih godina 20. vijeka.

(Beoinfo)

PODIJELI