S. Makedonija: Maloljetnik prodao rodicu za 1.600 evra

0
227

Maloljetnik sa istoka Sjeverne Makedonije prodao je petnaestogodišnju rodicu starijem muškarcu za 1.600 evra, ali je ona uspjela da pobjegne i prijavi policiji.

Maloljetnik iz sela Bučim kod Radoviša prodao je rodicu zbog braka, a djevojčica je pobjegla i o svemu je obaviještena policija.

Sud u Skoplju je na prijedlog tužioca starijem muškarcu odredio pritvor u trajanju od 30 dana, a za maloljetnika je izrečena mjera opreza.

Prema saopštenju tužilaštva, u aprilu ove godine u selu Bučim maloljetnik, koji je prvoosumnjičeni, uz upotrebu sile, prevare i prisile, koristeći nemoć žrtve, podveo je petnaestogodišnju rodicu na prisilni brak drugoosumnjičenoj osobi.

Taj muškarac je, iako je znao da je djevojčica maloljetna, pristao da je kupi za 1.600 evra, prenose beogradski mediji.

– Prvoosumnjičeni je 17. aprila odveo djevojčicu na prethodno dogovoreno mjesto. Čovjek je isplatio zatraženu sumu novca i djevojčicu poveo sa sobom. Ona je pružala otpor, pa je on upotrijebio fizičku silu, psihološko nasilje, a pokušao je i da je obljubi – saopštili su iz tužilaštva.

Djevojčica je koristeći nepažnju čovjeka pobjegla, te se, čim je bila na sigurnom, javila roditeljima, koji su slučaj prijavili policiji u Radovišu.

Protiv njega i maloljetnika podnesena je tužbu zbog krivičnog djela trgovina djetetom.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here