Naslovna Region U Srbiju dolazi nemačka kompanija najviše tehnologije MTU AERO ENGINES

U Srbiju dolazi nemačka kompanija najviše tehnologije MTU AERO ENGINES

0
195
 

vucic MTU kombo LOGO foto Instagram buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je dolazak velike nemačke investicije u Srbiju. Reč je o kompaniji MTU AERO ENGINES i fabrici najviše i najfinije tehnologije. U pitanju je vodeći nemački proizvođač avionskih motora.

Vučić je, nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju Ministarstva privrede i Privrednog društva MTU Aero Engines AG, istakao da je u Srbiju stigla najmodernija kompanija u avioindustriji i da jedna trećina svih letelica u svetu ima delove te kompanije.

“Ovo je jedan veliki projekat, od ogromnog značaja za nas, koji znači novi, visoko tehnološki život Srbije”, rekao je Vučić.

Najavio je da bi već u junu trebalo da bude potpisan i ugovor.

Takođe, dodao je bi u prvoj fazi trebalo da bude zaposleno 450 ljudi, a kasnije, nada se, i mnogo više.

“Srbija je izgubila mesto u zemljama koje su imale avio klaster. Srbija se sada vraća na nebo evropske i svetske avio industrije”, rekao je Vučić.

FOTO: RADE PRELIĆ / TANJUG

MTU je jedan od 5 najboljih provajdera usluga održavanja komercijalnih avionskih motora i industrijskih plinskih turbina. Jedna trećina globalne flote putničkih aviona oslanja se na komponente koje isporučuje ova kompanija. U vojnom sektoru, MTU Aero Engines je vodeći industrijski partner za skoro sve tipove motora kojima upravljaju nemačke oružane snage. MTU upravlja filijalama širom sveta. Sedište kompanije je u Minhenu.

Kompanija je prisutna u 15 država sveta, među kojima su Velika Britanija, Francuska, Holandija, Poljska, SAD, Kanada…

Između ostalog bavi se dizajnom, razvojem, proizvodnjom i podrškom za motore za komercijalne i vojne avione.

MTU ima vodeću ulogu u pružanju usluga održavanja i servisa za motor V2500, motor koji se nalazi u aktuelnom avionu “Erbus A 320”.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas na svom instagram nalogu “budućnostsrbijeav” da je razgovarao sa članom Upravnog odbora te kompanije Mihaelom Šrajegom.

“Hvala na poverenju”, napisao je Vučić ispod fotografija sa sastanka, a pre potpisivanja Memoranduma o razumevanju između Ministarstva privrede i Privrednog društva MTU Aero Engines AG.

Vučić je dolazak nemačkog investirora već najavljivao proteklih dana, ističući da će u utorak imati odličnu vest o novoj visokotehnološkoj investiciji u Srbiji.

Njen dolazak će promeniti poziciju Srbije na mapi najvažnijih investicionih destinacija na starom kontinentu, rekao je predsednik.

Reč je o fabrici najviše tehnologije, u kojoj će biti zaposleni i prema njegovim rečima, veoma dobro plaćeni srpski inženjeri.

Fabrika će biti u blizini Beograda, južnom Banatu ili Sremu.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Free WordPress Themes, Free Android Games