SNIJEG OTEŽAVA SAOBRAĆAJ, ZA VIKEND I DO MINUS DVADESET

0
487

 

U Hrvatskoj se do kraja sedmice očekuje nastavak snježnih padavina i zahlađenja, a za vikend se očekuje temperatura i do minus 20 stepeni Celzijusovih.
Hrvatski mediji prenose da snijeg otežava saobraćaj u zemlji, te da je na Plitvičkim jezerima danas palo 27 novih centimetara bijelog pokrivača, a u Delnicama 18 centimetara.

Iz Hrvatskog auto-kluba /HAK/ je saopštio da snijeg otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru, centralnoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji i dijelu Dalmacije.

Kamioni sa prikolicama ne mogu saobraćati između kontinentalnog i obalnog dijela zemlje, a olujni vjetar je prekinuo mnoge brodske linije.

“Zbog prepriječenog teretnog vozila zatvorena je državna saobraćajnica u mjestu Bistrica između Slatine i Virovitice”, naveli su iz HAK-a.

Na državnom putu u mjestu Donji Budački, između Tušilovića i Slunja, vozi se otežano zbog slijetanja teretnog vozila sa puta.

Zbog zimskih uslova i olujnog vjetra nema slobodnog putnog pravca za kamione i šlepere sa prikolicama iz smjera unutrašnjosti Hrvatske prema Rijeci i Dalmaciji, i obrnuto.

U zagrebačkom naselju Tuškanac prevrnulo se vozilo za čišćenje snijega zbog čega je saobraćaj u tom dijelu grada otežan.

Iz HAK-a upozoravaju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here