Split: Djevojka se javila za čuvanje djeteta, oduzeli joj pasoš i prijetili smrću

0
362

Policijska uprava splitsko-dalmatinska podnijela je Državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv dvoje državljana Hrvatske zbog sumnje da su iskorištavali osamnaestogodišnju državljanku BiH koja se javila na oglas za čuvanje djeteta, a kojoj su potom oduzeli pasoš i prijetili smrću.

U saopštenju iz ove uprave se navodi da je riječ o dvadesetdevetogodišnjaku i tridesetogodišnjakinji koji se sumnjiče da su počinili krvično djelo trgovina ljudima na štetu državljanke BiH.

Kako se navodi, državljanka BiH se 12. jula javila na oglas za čuvanje djeteta i došla u Hrvatsku u dogovoru sa pomenutim licima koji se sumnjiče da su joj tom prilikom oduzeli pasoš i odbili da ga vrate.

Nakon toga su je, kako se ističe, pored dogovorenog posla čuvanja djeteta, iskorištavali i za druge poslove.

– Za obavljeni rad nije bila plaćena, te se nije mogla slobodno kretati bez njihove pratnje, a navedeno je bilo propraćeno i prijetnjama smrću od dvadesetdevetogodišnjaka – navode iz policije.

U saopštenju se dodaje da je državljanka BiH 23. avgusta uspjela da pobjegne iz stana i da pozove policiju. Pružena joj je ljekarska pomoć, te je utvrđeno da nije povrijeđena.

Dvadesetdevetogodišnjak i tridesetogodišnjakinja su nakon kriminalističke obrade u prvoj Policijskoj stanici Split uz krivičnu prijavu sprovedeni u pritvor.

PODIJELI