Stefanović: Očekivanje da će doći do izuzeća sudije Vladimira Mikule

0
431

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović smatra da mora doći do izuzeća Vladimira Mikule, koji je na listi sudija Specijalnog suda za zločine OVK, zbog sumnje da je večerao sa advokatom Arijanitom Kocijem, koji brani nekadašnje pripadnike terorističke OVK Rustema Mustafu i Sami Ljuštakua.

“Mislim da tu mora doći do izuzeća sudije. Taj sudija ne smije da sudi samo zbog sumnje, jer je skandalozno da on sjedi sa njima, a da mi vjerujemo da će donijeti neku pravičnu odluku”, rekao je Stefanović novinarima u Beogradu.

On je dodao da se, ako ne dođe do bilo kakvog pomaka, opravdano postavlja pitanje kakva se pravda može očekivati, prenose beogradski mediji.

Stefanović je naglasio da su privremene vlasti u Prištini pokazale da nemaju kapacitet da izbiljno razgovaraju o budućnosti i da zbog toga od njih očekuje svaku vrstu provokacije.

On je ocijenio da su lideri Albanaca okovani u prošlosti, spašavanju sopstvenih pozicija i sopstvenih “glava” zbog potjernica koje će imati pred međunarodnim sudovima.

“Oni po svaku cijenu žele da se izbjegne razgovor o zločinima albanskih terorista protiv Srba, srpskih policajaca, vojnika i civila, koje su ubijali, silovali, klali, činili najteže zločine. O tome ne žele da se razgovara i kada to dođe kao tema, učiniće sve samo da naprave neku lažnu balans situaciju iz koje će moći da pregovaraju za svoju kožu”, upozorio je Stefanović

Stefanović je dodao da se čeka da se vidi kako će međunarodna pravda da bude efikasna ili ne u ovom slučaju.

Komantarišući najavu da će biti podignute nove optužnice protiv Srba za ratne zločine, Stefanović je naglasio da se od prištinskih institucija ili njihovih lidera ne može očekivati bilo šta dobro ni za Srbe, ali ni za Albance.

srna

PODIJELI