Tači hoće da spriječi optužnice protiv vođa OVK

0
364
Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji ocijenilo je da je izjava predsjednika samoproglašenog Kosova Hašima Tačija da se u Račku desio genocid ciljana da bi onemogućio podizanje optužnica protiv vođa terorističke OVK.

Iz Udruženja podsjećaju da je upravo Tači, kao vođa terorističke i zločinačke OVK počinio stravične zločine nad Srbima na Kosmetu i postavljaju pitanje zašto mu je uopšte dozvoljeno da govori o genocidu.

Naglašeno je da se genocid jeste desio na Kosmetu, ali u Klečki, Radonjić jezeru, Volujku, Lapušniku, Likovcu, Suvoj Reci, ali da se o tom ćuti.

“Ćuti se i nema podizanja optužnica prema počiniocima tih genocida iako su imena zločinaca poznata”, saopšteno je iz Udruženja.

Ukazano je da je i “Žuta kuća” u Albaniji, takođe, mjesto genocida.

“Zbog čega specijalizovana veća ne podižu optužnice protiv dokazanih zločinaca, već dozvoljavaju da ti isti zločinci među kojima je i Tači koji je na Interpolovoj poternici budu na slobodi i još šire laži svojim izjavama, ili su se oni koji sprovode pravo oglušili i o istinu i o pravdu samo kada su u pitanju srpske žrtve”, naglašeno je u saopštenju.

PODIJELI