Tiodorović: Moramo da budemo savesniji

0
361

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da, kada je riječ o korona virusu, današnja Kup utakmica između Partizana i Vojvodine može biti jedan od rizika.

Današnja utakmica predstavlja rizik, ali moram da istaknem da i manji skupovi poput proslave rođendana i svadbi u zatvorenom prostoru predstavljaju rizik”, istakao je za RTS Tiodorović.

On je naveo da Beograd, Novi Pazar i Vranje predstavljaju žarišta i da pored Bežanijske kose, kovid bolnica postaje i Klinika za plućne bolesti.

“Na jugu imamo mnogo pneumonija. Po podacima od juče, danas i jutros preko 60. Najteži bolesnici se zbrinjavaju u Kliničkom centru u Nišu. Trenutno se u kovid bolnici nalazi 85 pacijenata, 48 pozitivnih, a ovi drugi se proveravaju i testiraju”, istakao je Tiodorović.

Napominje da su u svim bolnicama zadržane i kovid ambulante u kojima, kako kaže, mogu da se jave oni koji osete neke tegobe.

Govoreći o novim mjerama Kriznog štaba, navodi da su to mjere koje su i do sada bile u primjeni, ali da je ovo sada podvlačenje ozbiljnosti situacije jer, kako kaže, neophodno je da stanovništvo bude svjesno da smo u situaciji jednog talasa.

Ističe da su ove mjere podsjećanje na svu ozbiljnost prenošenja infekcije koja se i dalje održava.

Kako kaže, očekuje da će se građani ponašati savjesnije sa obzirom na povećan broj novooboljelih.

“Očekujem da će građani shvatiti da je ovo zadnji trenutak da uozbiljimo kompletnu situaciju. Nećemo imati potrebe da se vraćamo rigoroznim mjerama poput policijskog časa, ali moramo da budemo mnogo savesniji”, poručuje Tiodorović.

/Tanjug/Nezavisne/

PODIJELI