U petak otvaranje “Dana Srbije i Srpske u Austriji”

0
392
Manifestacija “Dani Srbije i Srpske u Austriji” biće otvorena u Beču u petak, 4. oktobra, saopšteno je iz Predstavništva Republike Srpske u Austriji.

Manifestacija će trajati do 30. oktobra, a program je većim dijelom usmjeren na predstavljanje kulture i umjetnosti Srbije i Republike Srpske publici u Austriji.

Ovu manifestaciju organizuju Predstavništvo Republike Srpske u Austriji, Ambasada Srbije u Austriji i Zajednica srpskih klubova u Beču. Održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Srpske Željke Cvijanović, Vlade Srpske i Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Svečanom otvaranju manifestacije u petak, 4. oktobra, u prostorijama salona “Kursalon Hubner” s početkom 19.00 časova prisustvovaće ugledne zvanice iz javnog i kulturnog života Srbije i Republike Srpske, te predstavnici srpske dijaspore u Austriji, kao i gosti iz javnog života Austrije.

Tom prilikom nastupiće istaknuti operski umjetnici iz Beograda Јasmina Trumbetaš Petrović, Јadranka Јovanović i Dejan Maksimović, baletski umjetnici iz Beograda Konstantin Kostjukov, Tatjana Tatić i Igor Pastor, Banjalučka filharmonija, srpska kulturno umjetnička društva iz Beča “Branko Radičević” i “Stevan Mokranjac”, te izvorna pjevačka grupa “Una” iz Novog Grada.

Tokom manifestacije u Beču će biti upriličeno gostovanje pozorišta iz Beograda i Banjaluke, kao i otvaranje nekoliko izložbi i održavanje koncerata.

U okviru manifestacije predviđene su i prezentacije privrednih i turističkih potencijala Srbije i Republike Srpske.

PODIJELI