“U RATOVIMA SU BILI ČUVANI, OVDJE SU ŽRTVE” Srbiju potresla smrt još jednog ljekara

0
390

Na Infektivnoj klinici preminuo je vaskularni hirurg prof. dr Dragan Marković od posljedica korona virusa.

Virusom je zaražena i njegova supruga koja je u stabilnom stanju, njihova kćerka je kod kuće, a testiranjem je utvrđeno da majka prof. Markovića nije zaražena korona virusom.

Prof. dr Dragan Marković bio je specijalista opšte hirurgije sa subspecijalizacijom iz vaskularne hirurgije. Višegodišnje radno iskustvo stekao je radom u privatnim i državnim ustanovama.

Bio je profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu na katedri hirurgije, a radio je kao načelnik ambulantno-polikliničkog odjeljenja sa kabinetom za ultrasonografsku dijagnostiku na KCS.

Bio je i predavač iz oblasti vaskularne hirurgije na brojnim domaćim i međunarodnim kongresima, a bavio se i pedagoškim radom.

O doktoru Markoviću kolege imaju samo riječi hvale. Kažu da je uvijek bio sa pacijentima bio fin, uvijek tu da sve objasni i sasluša. Nemjerljiv gubitak, jednoglasni su.

– Poznavala sam ga, imali sam vrlo korektne odnose. Uvažavali smo se međusobno, a radila sam i sa njegovom suprugom. Vrlo me je potresla njegova smrt. Uopšte, strašno me potresa zaraza među zdravstvenim radnicima. To zaražavanje i oboljevanje sada više nema veze sa putovanjima ili kontaktima van bolnica. Kada sam vidjela da je umrlo 50 italijanskih ljekara, gledala sam kako da izjavimo saučešće njihovom udruženju ljekara… a potom, kad je došlo do broja 100, još ne mogu da prihvatim… A sada je jos više… To je ogromna žrtva. U ratovima su ljekari bili čuvani… Ovdje su žrtve – kaže dr Milena Jauković, takođe vaskularni hirurg, prenosi Blic.

/Srpskainfo/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here