Vanredna situacija na jugu Srbije, nema ugroženih

0
466

Vanredna situacija zbog problema izazvanih obilnim padavinama proglašena je u varoši Vlasotince i u selima Šišava, Donja Lomnica, Orašje, Kukavica i Sredor.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopšteno je da na dijelu teritorije opštine Vlasotince gdje je proglašena vanredna situacija nema ugroženog stanovništva.

Iz lokalnog Štaba za vanredne situacije je saopšteno da je do toga došlo jer je obilna kiša izazvala velike probleme na putnoj infrastrukturi i izlivanju kanalizacije, a stanovništvo je ostalo bez vode za piće.

“Obilne padavine i naglo otapanje snijega 30. novembra i 1. decembra uslovili su izlivanje bujičnih potoka i atmosferskih voda, što je dovelo do oštećenja pojedinih dionica na opštinskim i magistralnim putevima, mostovima i propustima, i do prekida saobraćaja”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je zbog povećane zamućenosti rijeke Vlasine, juče je došlo do prekida i u vodosnabdijevanju.

Štab za vanredne situacije zaključio je da, i pored angažovanja raspoloživih sredstava i mehanizacije, nije moguće riješiti sve probleme, zbog čega je proglašena vanredna situacija na dijelu teritorije opštine.

To je urađeno kako bi mogla da se angažuje dodatna mehanizacija sa ciljem da se normalizuju uslovi života i rada stanovništva na ugroženom području.

Stanovnici Vlasotinca i okolnih sela, koji su juče ostali bez vode za piće zbog prekida rada fabrike vode, vodom za piće se snadijevaju iz tri cisterne.

U lokalnom Vodovodu je rečeno da se do kraja dana očekuje normalizacija vodosnabdijevanja, ali da će se voda, kada bude stigla, koristiti samo u tehničke svrhe dok Zavod za javno zdravlje Leskovac ne potvrdi njenu ispravnost.

“Sve snage Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova su u pripravnosti, zajedno sa ostalim nadležnim službama prate situaciju na terenu i spremno čekaju najavljene padavine”, navodi se u saopštenju MUP.

(b92)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here