Vučić: Beograd dao sve od sebe da ima najbolje odnose u regionu

0
489

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je državno rukovodstvo dalo sve od sebe da Srbija ima najbolje odnose u regionu, jer to mnogo donosi, a ukazao je i da su balkanski narodi sve vrijeme bili “moneta za potkusurivanje” velikih sila.

– Kada su shvatili da postoji mogućnost dogovora između Srba i Albanaca, srušili su svaku mogućnost dogovora da bi oni mogli da povlače poteze kao u pozorištu sa lutkama – rekao je Vučić.

On smatra da će Srbija i Hrvatska morati da imaju bolje odnose, ako žele da oba naroda opstanu, jer imaju užasnu demografiju, ali je naglasio kako se kod Hrvatske vidi potreba da se sve vrijeme sa neke pozicije sile odnosi prema Srbiji.

– Ako ne vide interes da sarađuju… Izgubili ste prioritetnu prugu prema Budimpešti. Mi ćemo imati bolju vezu sa Bečom. Ko je tu izgubio Beograd ili Zagreb? Da im se umiljavam zbog čega, protjeranih 250.000 Srba u Oluji, Јasenovca, Paga, zbog čega? – upitao je Vučić.

Što se tiče odnosa sa Crnom Gorom, Vučić je upitao šta im je to Srbija loše učinila, te naveo kako je Crnoj Gori dala vakcine, predložila otvaranje granica, da tamo srpske kompanije otvore predstavništva.

– Šta su oni nama uradili? Protjerali nam ambasadora, priznali samoproglašeno Kosovo, donijeli Rezoluciju o Srebrenici… – rekao je Vučić večeras za TV Hepi.

Vučić je naveo i da Srbija u odnosu na sve zemlje regiona ima 61 odsto stranih investicija, da se polako vraćaju ljudi iz inostranstva, posebno obrazovani, ali ga brine natalitet u zemlji.

/SRNA/

PODIJELI