Vučić i Ivanić o odnosima Srbije i BiH (VIDEO)

0
1154

Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić razgovorao je u Beogradu s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem o političkoj situaciji i međunacionalnim odnosima u BiH.

Istaknuta je važnost očuvanja regionalne stabilnosti i dobrosusjedskih odnosa, a Vučić je naglasio da Srbija želi najbolje odnose sa BiH, jer je to u interesu srpskog naroda u Republici Srpskoj i BiH.

Ivanić je rekao da je razgovarano i o konkretnim projektima i najavio nekoliko ulaganja, posebno na opremanju graničnih prelaza u idućoj godini, čime će se poboljšati uslovi za trgovinu. Ocijenio je da se prilike u regionu smiruju i da je potrebno da se neke dodatne tenzije koje se unutar BiH mogu razvijati – stave pod kontrolu.

“Gospodin Vučić je vrlo jasno istakao želju za stabilnošću, potrebu ne samo regionalno, nego i unutar BiH, ja sam sa svoje strane rekao da su izbori privedeni kraju i da mislim da će se stanje oko Srebrenice, za šta je pokazivao poseban interes – vrlo brzo smiriti, da novi gradonačelnik treba da bude gradonačelnik svih građana Srebrenice, da je on to svojim izjavama i pokazao, i uvjeren sam da će te prilike da se sređuju, što je nešto što pokazuje i potrebnu širinu u političkom djelovanju”, rekao je Ivanić.

PODIJELI