Vučić i Mogerini: Nasilje na Kosovu se ne smije ponoviti

0
309

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini u razgovoru sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu izrazila je žaljenje zbog događaja na Kosovu i Metohiji i poručila da se to ne smije ponoviti.

“Evropska unija očekuje očuvanje mira uz mudar i uzdržan pristup”, istakla je Mogerinijeva.

Sagovornici su se saglasili da pronađu nove načine kako bi nastavili sa radom i rješavanjem problema između Beograda i Prištine mirnim putem, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srbije.

Tokom sadržajnog razgovora, Vučić i Mogerinijeva su konstatovali da je u nacionalnom i državnom interesu Srbije da očuva stabilnost, mir i napredak na putu ka EU, dodaje se u saopštenju.

Vučić i Mogerinijeva razgovarali su o najnovijim dešavanjima i budućnosti dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, uz posredovanje EU.

Kosovska policija juče je u Kosovskoj Mitrovici uhapsila direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića i sa lisicama na rukama sprovela ga u pritvor u Prištinu. Nakon izvođenja pred prekršajnog sudiju, Đurić je sproveden u centralnu Srbiju preko Merdara.

Prilikom hapšenja u sali Mitrovačkog dvora kosovska policija koristila je suzavac i šok-bombe, pri čemu je povrijeđeno najmanje šest lica.

Vučić je ocijenio da je Priština tim hapšenjem preduzela brutalni čin bezumlja i najteži kriminalni akt.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here