Vučić: Ljubljana – važan partner Beogradu

0
334
Srbija vidi Sloveniju kao važnog partnera, kako bilateralno, tako i u regionalnom i evropskom kontekstu, izjavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na sastanku sa slovenačkim premijerom Marjanom Šarecom.

Vučić je posebno naglasio značaj ekonomske i investicione saradnje Srbije i Slovenije, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

– Za Srbiju je Slovenija veoma važna kao ekonomski partner sa kojim postoje stabilni ekonomski tokovi, povezanost tržišta i sve uspešnija investiciona saradnja – istakao je Vučić.

On je zahvalio za podršku koju Slovenija pruža Srbiji u procesu evrointegracija, a posebno za kontinuiranu političku i tehničko-ekspertsku pomoć u konkretnim pregovaračkim poglavljima.

Šarec je istakao da “Slovenija pruža podršku dijalogu Beograda i Prištine” zato što je “interes Slovenije da odnosi u regionu budu dobri”.

On je dodao da Srbija može da računa na podršku Slovenije u vezi sa proširenjem EU, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su tokom sastanka u Beogradu konstatovali da su bilateralni odnosi dvije države veoma intenzivni, o čemu svjedoče međusobne posjete na visokom i najvišem nivou.

Trgovinska razmjena porasla je prošle godine za 14 odsto, a Slovenija je sa milijardu evra jedan od najvećih investitora u Srbiji, dodaje se u saopštenju.

PODIJELI