Vučić: Ne razumem šta znači Milanovićevo “šaraj brate”

0
1007

Srbija je na najbolji mogući način štitila interese izbjeglica i migranata, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za medije, nakon održane sjednice Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti.

Vučić je rekao da je u Srbiji registrovano više od 173.000 izbjeglica.

“Trudili smo se da pokažemo ljudsko lice, a onda smo počeli da se suočavamo sa žicama i suzavcem”, rekao je on.

Vučić je rekao da je kroz Srbiju prošlo više izbjeglica nego kroz susjedne zemlje i da se Srbija “nije žalila”.

O odluci Hrvatske da zatvori granicu za transportni saobraćaj u i iz Srbije Vučić je razgovarao sa čelnicima EU.

“Odgovor koji sam dobio je da Srbija nigdje nije pogrešila”, kaže Vučić.

Vučić kaže da ne razumije Milanovićevu izjavu da treba da “šara malo”.

Povod za sjednicu je migrantska kriza i jednostrane odluke Hrvatske da zatvori granicu za transportni saobraćaj u i iz Srbije.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će Srbija preduzeti kontramjere, ukoliko Evropska unija do 14 sati ne reaguje na hrvatsku zabranu saobraćaja.

“Ukoliko EU do 14 sati ne odgovori na situaciju na granici Hrvatske i Srbije, Srbija će preduzeti kontramere zbog jednostranog zatvaranja granice sa Srbijom za srpske kamione”, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Kako je rekao, Srbija će reagovati mirno, ne kršeći propise, ali će ukazati da Hrvatska ne može da se iživljava, ponižava Srbiju i uništava privredu Srbije bez posljedica.

Na njegove riječi ubrzo je reagovao hrvatski premijer Zoran Milanović, koji tvrdi da srpska privreda ima veću štetu od zatvaranja graničnog prelaza Bajakovo za teretni saobraćaj nego privreda u Hrvatskoj.

Milanović je, kako je javila hrvatska TV N1 komentarišući eventualnu štetu koja je nastala i koja će, kako su javili hrvatski mediji, tek nastati zbog zatvaranja graničnog prelaza za terentni saobraćaj, kazao:

“Šteta zbog zatvaranja Bajakova je veća za srpsku privredu nego za hrvatsku. Nije to dobro, ali nismo mi budale, vidite šta rade”.

“Šaraj malo, brate. Šalji malo gore u Mađarsku i Rumuniju”, rekao je Milanović.

blic

PODIJELI