Vučić: Odnose sa Izraelom graditi u skladu sa novonastalim okolnostima

0
368

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče, povodom uspostavljanja diplomatskih odnosa Izraela i samoproglašenog Kosova, da je Izrel izabrao da su im SAD najvažnije, te ukazao da to neće sjajno uticati na odnose Beograda i Tel Aviva.

Vučić je ocijenio očekivanim taj potez Izraela i samoproglašenog Kosova, šest mjeseci poslije potpisivanja Vašingtonskog sporazuma, te najavio da će zvanični Beograd odnose sa jevrejskom državom graditi u skladu sa novonastalim okolnostima.

On je za TV “Pink” podsjetio da Srbija nije pravila zajednički sporazum sa Amerikancima i Albancima, nego svoj sporazum sa SAD.

– Nismo htijeli da podstičemo da Izrael povuče takav potez, već da to ne uradi – rekao je Vučić.

On kaže da treba sačekati da se vidi da li će Priština poštovati svoj dio iz Vašingtonskog sporazuma i hoće li pustiti u rad prugu Priština-Merdare, a ne da traži da ide preko Kosovske Mitrovice i sjevera.

– Pošto se Priština smatrala poraženom u Vašingtonu, sada pribjegavaju triku da hoće prugu preko sjevera koja bi se povezala sa Kraljevom i Raškom, a da bi nam, uzeli željeznicu na sjeveru, koja je važna za konekciju sa /centralnom/ Srbijom – rekao je Vučić.

/SRNA/

PODIJELI