Vučić: Situacija u regionu ozbiljna, biće dodatnih napada na Srbiju

0
653
Serbian President Aleksandar Vucic, left, and Serbian Prime Minister Ana Brnabic attend the government session in Belgrade, Serbia, Thursday, Dec. 15, 2022. Serbia on Thursday formally demanded that its security forces return to the breakaway former province of Kosovo, despite warnings from the West that such calls are unlikely to be accepted and only add to tensions in that part of the Balkans. (AP Photo/Darko Vojinovic)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da se dešavaju fizički napadi na Srbe i srpsku djecu na KiM, kao i u BiH i drugim mjestima u regionu, i da to samo znači da moramo da nađemo put u toj situaciji i budemo pametniji.

“Na Badnji dan su napali srpsku djecu i za mene je interesantno da niko, od Euleksa, Amerikanca, Nijemaca, do UN kancelarije na KiM, nije rekao da su napadnuta dvojica srpskih dječaka, već građani Kosova, dvije osobe, niko ne može da zakaljuči ko je napadač”, rekao je Vučić.

Vučić je dodao da je istina da je na njih pucano samo zato što su Srbi i zato što su nosili Badnjak.

On kaže da su u Sarajevu napali Srbe, pa rekli da je “Vučićevi tabloidi prave politizaciju tog slučaja” i niko ne smije da kaže da su napadnuti samo zato što su Srbi.

Istakao je da je to zato što žele Srbiju poniženu i na koljenima, jer je počela da se diže.

Vučić dodaje da postoji matrica laži i da je on uvijek glavna meta, jer im odgovara samo slaba Srbija.

PODIJELI