Vučić: Teroristi htjeli da pokažu da mogu da zauzmu sjever

0
251

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, nakon sjednice Savjeta za Nacionalnu bezbjednost poslije hapšenja Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici, da će odgovarati svi koji su učestvovali u njegovoj otmici. Srbija nikome neće dozvoliti da narod na Kosmetu bude protjeran sa svojih ognjišta, poručio je predsjednik Srbije.

Aleksandar Vučić je u obraćanju medijima istakao da je riječ o brutalnoj provokaciji, činu bezumlja i najtežem kriminalnom aktu koje su sprovele prištinske vlasti, očigledno podržane od pojedinih zemalja.

Kako je naveo, Đurić je više od 75 sati ranije najavio posjetu Kosovu i Metohiji iako, prema sporazumu, to treba da uradi 24 sata prije posete.

Vučić je dodao da je razgovarao sa Đurićem koji je na putu za Beograd i dodao da će on biti primljen u nekoj od medicinskih ustanova u Beogradu zbog zdravstvenih problema.

Istakao je da će odgovarati svi koji su učestvovali u Đurićevoj otmici, a među njima i dvojica Srba koja su pomagala u tome.

“Albanski teroristi su željeli da pokažu da imaju moć i podršku zapadnih sila, i pokazali su i jedno i drugo i hvala im na tim informacijama. A mi ćemo bez velikih riječi umjeti da sačuvamo narod na KiM koji treba da bude oprezan ali spokojan i miran. Srbija nikome neće dozvoliti da narod bude protjeran sa svojih ognjišta”, poručio je predsjednik ističući da je to jasna poruka.

Vučić se obratio javnosti nakon sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost.

Iako je sjednica prvobitno bila zakazana za utorak, pomjerena je za danas nakon hapšenja Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici i brutalne intervencije kosovske policije.

(RTS)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here