Vulin: Ruski helikopteri u Srbiji krajem ove ili početkom sljedeće godine

0
245

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je za RTS da će ruski helikopteri Mi-35 i Mi-17 biti dopremljeni u Srbiju do kraja ove ili početkom sledeće godine.

Aleksandar Vulin je podsjetio da je Srbija od Rusije kupila četiri nova helikoptera Mi-35 i tri Mi-17.

– To su helikopteri koji su potpuno novi, najbolji na svijetu, očekujem da će stići do kraja godine ili početkom sljedeće. Decenijama unazad nismo obezbijedili sredstva za vojsku – rekao je ministar odbrane.

Kada je riječ o novim oklopno-izviđačkim vozilima BRDM-2 koje je Vojska Srbije dobila na poklon od Rusije, Vulin je rekao da će Vojska Srbije sada biti u stanju da bolje štiti svoje ljude.

– Dobili smo vozilo koje je na najvišim standardima, može da detektuje cilj na pet kilometara u toku dnevnih uslova, 3,5 kilometara u toku noćnih. Naše jedinice će bezbjednije obavljati zadatke. Ovo vozilo može da zaštiti ljude, otkrije namjere neprijatelja i dopremi informacije – istakao je ministar odbrane Srbije.

Komentarišući saopštenje NATO-a u kom se ističe da Alijansa poštuje suvereno pravo svih država da biraju s kim će sklapati političke sporazume iz oblasti bezbednosti, Vulin je rekao da je Srbija značajan i pouzdan partner.

– Srbija nije teroristička teritorija kao Kosovo, već je sigurna zemlja. Što smo snažniji, rat će biti dalje od nas. Јaka Srbija je garant stabilnosti i mira na Balkanu – ukazao je ministar odbrane.

(RTS)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here