Vulin: Ubice srpske djece nisu pronađene jer ih nisu ni tražili

0
403

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da ubice srpske djece u Goraždevcu, na rijeci Bistrici prije 17 godina, nisu pronađene jer ih nisu ni tražili.

– Komandant Kfora zakleo se da će “prevrnuti svaki kamen”, ali da će naći ubicu. Koliko mu je vredela zakletva toliko mu je bila uspešna i istraga. Pošto ubice nisu tražili, nisu ih ni našli – izjavio je Vulin povodom 17 godina od zločina u Goraždevcu.

Podsjećajući na to da je Euleks zvanično prestao da traži ubice pod izgovorom da nema novih dokaza, on je rekao da nema novih dokaza ni za zločine nacista pa ih svejedno svijet traži i 75 godina otkako su ubili posljednje ljudsko biće, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

– Zašto se odustalo od istrage za ubistvo u Goraždevcu, zašto samo za Srbe pravda nije dostižna? Svi su zaboravili pobijenu srpsku decu i u Goraždevcu i u Livadicama i u “Oluji”. Srbija ne sme da zaboravi, ni da oprosti – poručio je Vulin.

Ministar odbrane Srbije upitao je da li roditelji ubijenih dječaka Pantelije Dakića i Ivana Jovovića takođe treba da ćute kada ih budu pitali o ubicama iz terorističke OVK.

– Šiptari donose zakon po kome se ne sme govoriti ni misliti loše o pripadnicima terorističke OVK. Da li se taj zakon odnosi i na roditelje Pantelije Dakića i Ivana Jovovića, da li i oni treba da ćute kada ih budu pitali o ubicama iz UČK? – upitao je Vulin.

Na rijeci Bistrici u Goraždevcu 13. avgusta 2003. godine nepoznati napadači iz automatskog oružja pokosili su srpsku djecu na improvizovanom kupalištu, udaljenom 300 metara od centra ovog srpskog sela u opštini Peć na Kosovu i Metohiji.

U napadu je ubijeno dvoje, a ranjeno četvoro djece.

/Srna/

PODIJELI