Zakopao majku u garaži zbog penzije: Slobodan (53) pušten iz pritvora

0
392
Slobodan Perišić (53) osumnjičen da je svoju preminulu majku Stevanu Perišić (84) zakopao u garaži porodične kuće na Dedinju, pušten je iz pritvora pošto su saslušani svi predloženi svjedoci.

Kako saznaju Novosti u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu, ispitana je njegova bivša supruga, dok su sin i kćerka iskoristili zakonsko pravo da ne svjedoče. Kako je rečeno, obdukcioni nalaz još nije stigao u tužilastvo, a po njegovom prispjeću odlučiće se da li će protiv Perišića biti podignuta optužnica.

Perišić je osumnjičen za krivična djela nepružanje pomoći i napuštanje nemoćne osobe. U Tužilaštvu se branio ćutanjem.

Podsjećanja radi, ovaj bizaran slučaj policiji je prijavila Slobodanova bivša supruga, nakon što je primijetila da svekrvu nije vidjela nekoliko dana.

Kako se tvrdi, Stevana je sa sinom u kući na Dedinju živjela od 2014. Sve do juna, kada je pala u dvorištu i polomila rame, mogla je samostalno da funkcioniše. Tada je, prema nezvaničnim informacijama, Stevan, nakon dogovora sa bivšom ženom, sinom i sestrom, preuzeo na sebe da pazi majku, kako bi mogao da bude ovlašćen da prima njenu penziju.

Međutim, prema saznanjima iz istrage, prilikom jednog njegovog odsustvovanja iz kuće, Stevana je u avgustu pala, a sin ju je zatekao na dnu stepenica. Nakon toga je u potpunosti postala nesposobna da se samostalno kreće.

I pored činjenice da joj je bila neophodna medicinska pomoć, Slobodan je, kako se tvrdi, nije odveo u bolnicu, niti je zvao Hitnu pomoć. Njeno zdravstveno stanje se zbog zapuštenosti sve više pogoršavalo, zbog čega je osumnjičeni zabranio ostalim članovima porodice da dolaze u kuću.

Prema nekim informacijama, Stevana je, najvjerovatnije, preminula 11. oktobra. Da bi prikrio šta se desilo, i kako bi mogao i dalje da prima penziju, njeno tijelo je prvo ostavio u krevetu, pa u kadu punu vode, koju je rashlađivao ledom, a zatim je, kako se tvrdi, u garaži iskopao kanal u koji je, najvjerovatnije 20. oktobra, zakopao tijelo majke.

PODIJELI