Arkanov ubica pronađen mrtav u Južnoj Africi?

0
637

U Južnoafričkoj Republici pronađen je mrtav Milan Đuričić Miki, jedan od aktera ubistva Željka Ražnatovića Arkana, nezvanično saznaje Prva televizija.

On je u bjekstu već 12 godina, od izricanja presude 2006. godine.

Đuričić je osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana i dvojice njegovih prijatelja u beogradskom hotelu „Interkontinental”, 15. januara 2000. godine.

On je jedno vrijeme bio u pritvoru, pa je pušten da se brani sa slobode, a od izricanja presude je u bjekstvu. Bila je raspisana i potjernica za njim.

Dobrosav Gavrić (39), koji je osuđen na 35 godina zbog ubistva Ražnatovića i dvojice njegovih prijatelja Milenka Mandića Mande i Dragana Garića Gare, nalazi se i dalje u kućnom pritvoru u Južnoafričkoj Republici, u kojoj je uhapšen u decembru 2011, a tamošnje vlasti ga još ne izručuju Srbiji.

Gavrić i njegov pomagač Milan Đuričić uhapšeni su 2001, a u oktobru 2006. su osuđeni na 30 i 35 godina zatvora zbog ubistva i kovanje zavjere za ubistvo Arkana.

Obojica su od tada u bjekstvu, jer su od oktobra 2003. bili pušteni da se brane sa slobode. Prema policijskim izvorima iz tog perioda, oni su prvo pobjegli u BiH.

(B92/Prva TV)

PODIJELI