Još jedan snimak nasilja u školi: Pretukli dječaka, pa im ljubio ruku!

0
1033

Još jedan snimak vršnjačkog nasilja pojavio se u javnosti, a na njemu su jednog dječaka napali školski drugovi.

I taj slučaj se dogodio u Aranđelovcu. Direktorka Ekonomsko-ugostiteljske škole u tom gradu Zorica Ćiraković potvrdila je za RTS da je snimak nastao prije dvije godine. Predsjednik Vučić poručuje da će morati oštrije da se djeluje da bi ovakvih slika bilo manje.

Snimak, koji traje nekoliko minuta, navodno je nastao u Ekonomsko-ugostiteljskoj školi “Slobodan Minić” u Aranđelovcu. Na njemu se vidi kako dvojica dječaka udaraju trećeg.

Nakon udaraca i maltretiranja, učenici su od zlostavljanog dječaka tražili da im poljubi ruku.

Kako je za RTS potvrdila direktorka Ekonomsko-ugostiteljske škole u Aranđelovcu, Zorica Ćiraković, snimak je nastao prije dvije godine.

Slučaj vršnjačkog nasilja prijavljen je školi i preduzete su sve zakonske mjere.

Učenici su se izmirili, a majka dječaka koji je bio izložen vršnjačkom nasilju potpisala je izjavu da ne želi nikog da tereti.

Prethodno se pojavio užasavajući snimak šamaranja učenice Tehničke škole “Mileta Nikolić” u Aranđelovcu koju su napali školski drugovi i drugarice.

Ministarstvo prosvjete je zbog tog slučaja u tu školu poslalo prosvjetnu inspekciju i pokrenuće i vaspitno-disciplinski postupak protiv svih učesnika u tuči, a Više javno tužilaštvo u Kragujevcu pokrenuće krivični postupak protiv tri maloljetne osobe zbog vršnjačkog nasilja.

(rts)

PODIJELI