Kon: Jasno je da nekog ublažavanja mjera mora biti

0
473

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je da je jasno da nekog ublažavanja epidemioloških mjera mora biti.

“Mi smo sada u dosta stabilnijoj situaciji, ali virus je još sa nama i pomerio se ka mlađem uzrastu. Taj dodatni oprez je neophodan da nam se ne bi desilo iznenađenje”, rekao je Kon na TV Hepi pred današnju sjednicu Kriznog štaba.

Na pitanje da li je moguće da se ponovi scenario od prethodnog ljeta, Kon je odgovorio da je situacija potpuno drugačija jer ima dosta onih koji su preležali virus i imunizovani.

“Ne može da se očekuje da bude kao što je bilo, ali bilo kakva proslava koja može da se završi zaražavanjem besmislena je i to treba imati na umu”, naglasio je Kon.

Kon je prvi put u studio skinuo masku, a poslije pitanja da li je bezbedno da je skine, s obzirom na to da su svi prisutni vakcinisani.

On je rekao da masku nosi više zbog primjera.

“Ali, postoje i teoretske mogućnosti koje se sve više smanjuju i direktno zavise od cirkulacije virusa. Vakcinisani ljudi će sigurno u nekoj perspektivi i slobodnije da se ponašaju”, naglasio je Kon.

/Tanjug/Nezavisne/

PODIJELI