Nove optužbe: Nigerija, Kosovo i Hrvatska trguju ljudskim organima

0
754
?????????????????????????????????????????????????????????

Asocijacija ljekara Nigerije optužila je Ročasu Okorču, milijardera i guvernera savezne države Imo, da je organizovao mrežu za trgovinu ljudskim organima u Nigeriji u saradnji sa zvaničnicima drugih zemalja, među kojima su Turska, Kosovo i Hrvatska, objavila je nigerijska informativna agencija “Naij”.

Predsjednik asocijacije Filip Ndžemanze govorio je o tome na hitnom sastanku koji je organizovan u Overiju, glavnom gradu te nigerijske države.

“Prvi put u istoriji jedna Vlada učestvuje u trgovini organima. Vlada države Imo koristi medicinske institucije kako bi omogućila trgovinu ljudima”, izjavio je Ndžemanze.

Predsjednik asocijacije nigerijskih ljekara govorio je o nedavnim putovanjima guvernera u Tursku, na Kosovo, u Hrvatsku, u Južnu Afriku i u azijske zemlje, prenosi “Sputnjik”.

“Imamo posla sa međunarodnom mrežom na čelu sa Ročasom Okoročom u Nigeriji. Bivši premijer Kosova /Hašim Tači/, koji je na čelu trgovine organima u Evropi, njegov je prijatelj”, rekao je Ndžemanze.

Vladina kancelarija je saopštila da su te optužbe “stara priča kojom su se bavile nigerijske bezbjednosne službe”.

Okoroča je posjetio Kosovo u martu 2012. godine kada se sastao sa tadašnjim Tačijevim zamjenikom Bedžetom Pacolijem i ministrom trgovine Mimozom Kusari Lilom.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here