Plenković: Učinićemo sve da Hrvati u BiH budu ravnopravan narod

0
441

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je večeras u Mostaru da je došao u dvodnevnu posjetu da bi sa vođstvom Hrvata u BiH razmotrio okolnosti nakon presude Haškog tribunala liderima Herceg-Bosne, te vidio kako Hrvatska može da pomogne sunarodnicima u BiH.

Plenković je sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Draganom Čovićem položio vijenac na spomenik poginulim hrvatskim borcima ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača.

“Želimo da vidimo na koji način Hrvatska može da pomogne Hrvatima u BiH, kako u pogledu saradnje dvije zemlje, jačanja konstitutivnosti Hrvata u BiH, zaštite njihovih prava, tako i u pogledu svih procesa koji su pred nama, a znamo da je naredna godina izborna”, rekao je Plenković novinarima.

On je naveo da je Hrvatska uz BiH i Hrvate u toj zemlji.

“Učinićemo sve da Hrvati ovdje budu dugoročno ravnopravan narod”, istakao je premijer Hrvatske.

Plenković je naglasio da mu je važno da provjeri kakvo je raspoloženje u političkom vođstvu i boračkim udruženjima nakon haške presude političkim i vojnim liderima Herceg-Bosne.

Čović je zahvalio Plenkoviću za posjetu i najavio da će s njim razgovarati o presudi, ali i o mnogim drugim temama u vezi sa položajem hrvatskog naroda.

Plenković će se sutra u 9.00 časova u Mostaru sastati sa predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here