Policija pucala na kombi s migrantima, povrijeđena djeca

0
1298

Zadarska policija izvijestila je da je sinoć oko 22 sata spriječila pokušaj krijumčarenja osoba na području Donjeg Srba, gdje je zaustavila kombi s migrantima ispalivši prema njemu više hitaca pri čemu je dvoje djece u kombiju povrijeđeno, ali nisu u životnoj opasnosti.

U policijskom saopštenju se navodi kako su policijski službenici na području Donjeg Lapca uočili kombi stranih nacionalnih oznaka za kojeg se sumnja da prevozi osobe koje su nezakonito prešle Hrvatsku granicu s BiH, a koji se nije zaustavio na dva pokušaja zaustavljanja.

Policija je zatim na predjelu Raštele postavili blokadu te svjetlosnim i zvučnim signalima pokušali zaustaviti kombi.

“Vozač kombija nije se zaustavio već je prema njima nastavio vožnju, a policajci su, da bi odbili napad na sebe, prema njemu ispalili više hitaca iz varenog oružja. Nakon toga vozač kombija je iskočio iz vozila i pobjegao u šumu, a u kombiju je pronađeno 29 osoba stranih državljana iz više država, među njima i dvoje djece s povredama od vatrenog oružja i više njih s povredama od opasne vožnje”, navodi se u saopštenju.

Povrijeđena djeca prebačena su u zadarsku bolnicu i nisu životno ugrožena, a drugima je pomoć pružena u zadarskoj i gospićkoj bolnici.

(Fena)

PODIJELI